Ruhatisztító árak, ezért preferálom a ruhatisztítók használatát

ruhatisztito-arak-pic3

A ruhatisztító árak, avagy miért jó megoldás a ruhatisztító használata?

Valószínűleg mindannyiunknak lapulnak olyan jellegű ruhadarabok a szekrényében, melyekre kiváltképpen vigyáz, óvja őket és nem szívesen mossa őket mosógépben, vagy akár még kézzel sem, hiszen olyan magas áron vette, vagy olyan ritka esetleg emlékekkel teli darab, illetve oly annyira jó anyagból van, hogy meg kell kímélni az otthoni mosógép, olykor nagyon – nagyon durva mosásától. Ilyen esetekben szükséges újra visszatérni a régen már annyiszor bevált ruhatisztítókhoz, még abban az esetben is, ha a ruhatisztító árak nem éppen felelnek meg a legalacsonyabb összegeknek. Ugyanis a ruhatisztító olyan hely, ahol jobban vigyáznak a hőn szeretett ruhánkra, mint mi magunk. Én tulajdonképpen minden téli kabátomat, vagy esetleg komolyabb szinte már – már estélyinek szánt ruhámat el szoktam vinni ruha tisztítóba, ahol nagyon precíz és pontos tisztítást végeznek a ruhákon általánosságban kedvező áron. Természetesen mielőtt elvégeztetünk egy ruhatisztítást fontos tisztában lenni azzal, hogy pontosan milyen jellegű ruháknak, milyen jellegű tisztításra van szüksége és melyiket válasszuk annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el.

ruhatisztito-arak-pic2

Én személy szerint nagyon kényes vagyok arra a ruhámra, ami az úgynevezett „esküvős ruhám” melyet minden egyes barátnőm esküvőjére felveszek, ugyanis az számomra a nagybetűs ruha, melyet soha nem unok meg, mivel egyrészt mindig csak nagyon különleges alkalmakra veszek fel, másrészt azért is, mivel elképesztően nagy hangsúlyt fektetek abba, hogy mindig és kizárólag rendkívül professzionális módon legyen tisztítva az adott darab. Így minden esetben tisztítóba viszem és ott is gondosan ügyelek arra, hogy a lehető legjobb tisztítást kapja meg a kedvenc ruhám. Éppen ezért szeretek nagyon tisztába lenni azzal, hogy milyenfajta tisztítási típusok vannak és melyek a lehető legmegfelelőbbek egy adott ruhának. Az alábbiakban röviden a ruha tisztítási módokról és a ruhatisztítási árakról írnék.

A ruhatisztító árak és módszerek, avagy miért válasszuk az adott opciót

Egy adott. ruha tisztítási folyamat keretében általánosságban a teljes ruházatot tisztítják ki az ott dolgozók. Ezt a folyamatot nevezzük specifikus nevén vegytisztítási folyamatnak, mely tudomásom szerint jelenleg az abszolút legelterjedtebb tisztítási folyamat mind a hazánkban, mind szerte a világon. Maga a vegyszeres tisztítás folyamata oldószerben történik, melyet professzionális nevén perkklóretilénnek neveznek. Ez egyfajta specifikus oldószer, mely a lehető legalaposabb tisztítási folytamért felel. Alapvetően a gépek, melyek az adott folyamatot végzik mind alkalmasak tisztításra és szárításra is egyaránt így meglehetősen alkalmasak a tökéletes tisztás el végeztére. Emellett a szárítás végén minden esetben vagy kézi vasalóval vagy gőzölővel, a ruha anyagától és igényétől függően kivasalják a ruhákat, hogy ezzel a még inkább tökéletes eredményt érjék el. Természetesen ezen folyamatok teljességét mind tartalmazza magában az adott ár és összeg, tehát a ruhatisztító árak mindezen szolgáltatásokat magukban foglalják.

ruhatisztito-arak-pic1

A ruhatisztító árak alakulása

Amennyiben gyors tisztásra várunk érdemes konkrétan ruhatisztító szalonba elmenni, a hol körülbelül 1- 2 óra alatt elvégzik az adott folyamatot, míg ha ezzel szemben felvevő helye tesszük be az adott ruhát, akkor abban az esetben bizony van, hogy egy olykor két teljes munkanapba is kerülhet. Fontos tudni, hogy sok ruha szalonban kérvényezhető vagy van olyan jellegű ahol az alap szolgáltatás a BIo clean, amely egy teljesen vegyszermentes vízben végzett oldószerben történő tisztítási folyamat, mely során kiküszöbölhető példának okért az is, hogy az illető allergiás legyen a mosószerre vagy esetleg egyéb kellemetlenségek adódjanak.

Alapvetően úgy gondolom, hogy a ruhatisztító árak abszolút megfizethető árkategóriában mozognak, melyek igencsak komoly szinte már – már luxusnak tűnő tisztást tudnak nyújtani a ruháinknak. Én személy szerint abszolút tudom ajánlani, hogy vigyük tisztítóba a ruháinkat, főleg azokat, melyek kényesebb anyagból készülnek és abszolút igénylik az otthoni mosógépnél már egy fokkal komolyabb igényeket igénylő tisztást. Én személy szerint ezekben az esetekben abszolút nem foglalkozom azzal, hogy bizony néha napján komolyabb összeg a ruhatisztító árak, mivel nekem megéri az a különbözeti összeg, mely biztosít arról, hogy a ruhám a legprofesszionálisabb tisztítást kapja.