Ilyen a hűtős furgon bérlés kezdő vállalkozóként

hutos-furgon-pic3

Amikor a hűtős furgon bérlése életet (és vállalkozást) menthet

A hűtős furgon elengedhetetlen része a vállalkozásunknak, mivel élelmiszerekkel foglalkozunk, azokat áruljuk és beszállítóként is dolgozunk. A termékeink az egészséges étrendre fókuszálnak, kifejezetten a diétás, és vegán étrendet is szem előtt tartva. A vállalkozás ötlete még évekkel ezelőtt fogalmazódott meg bennem, amikor komolyabban utána néztem az egészséges életmódnak, és rájöttem, milyen sok „szemetet” árulnak az egyes boltok. Vidéken kifejezetten hozzá sem lehet jutni, vagy csak nagyobb nehézségek árán találhatjuk meg a bio, tartósítószermentes egy egyszerűen az egészséges alternatívákat. Ilyen például a tofu, a humusz vagy bizonyos húspótlók és salátaösszetevők, egészséges savanyúságok megléte. És persze az igazán egészséges rágcsálni valók és desszertek sem csupán a szénhidrát csökkentésben vagy az édesítőszer alkalmazásában merülnek ki ideális esetben. A mindennapi tudásban mégis ezek a közhelyek vannak elterjedve. Így szerettünk volna egy olyan termékcsaládot létrehozni, amely egészséges alternatívákat kínál az emberek számára, az előételtől a desszertig, a pékárukon át egészen az egzotikus különlegességekig.

hutos-furgon-pic1

De hogy jön ide a hűtős furgon bérlése?

A válasz nagyon egyszerű. Eleinte egy mintaboltot nyitottunk, azonban értelemszerűen az lett volna a vállalkozás fő célja, hogy minél több helyre eljuthasson a termékünk, és minél több ember fedezze fel, hogy étkezni máshogy is lehet, nem csak a megismert módon. Ehhez azonban eleinte csak egy-egy üzlettel tudtunk leszerződni. Ha nagyobb üzletláncokkal szerződtünk volna, akkor sokkal nagyobb lett volna a termelési igény is, amire nem volt meg a megfelelő anyagi keretünk, így a kisebb léptékű növekedést választottuk. Ez remekül működött, elsősorban magántulajdonban álló boltokat kerestünk fel Budapesten és néhány hozzá közeli városban. És itt jött a képbe a hűtős furgon bérlése. Saját autó vásárlására természetesen ekkor még nem volt pénze a vállalkozásnak, azonban tudtuk, hogy a futárcégekkel való üzletkötés is többe kerülne számunkra, mint azt szerettük volna. Így köztek megoldást jelentett egy hűtős furgon bérlése, amire csak heti három napon át volt szükségünk. A részidős fuvarozó és a hűtős furgon kölcsönzése már olyan árra jött ki, ami mellett megérte vállalnunk a szállításokat. Talán túlzásnak tűnik első olvasásra, hogy mindent ilyen részletességgel meg kellett fontolnunk, és nem vágtunk bele nagyobb üzletekben, de csak azok tudják igazán, hogy az első két év mennyire nehéz egy vállalkozás életében, akik maguk is ezzel foglalkoznak. Ilyenkor a legtöbb vállalkozás még veszteséggel működik, és minden anyagi kiadás a saját vagy a befektető zsebéből kerül ki, így ha az üzlet nem jön be, akkor ez a saját veresége lesz az embernek. És persze az erre szánt összeg is véges, így minél praktikusabb megoldásokat kellett találnunk.

Miért előnyös éppen a hűtős furgon?

A hűtős furgon számunkra adott tényezője volt a szállításnak. Az élelmiszerek szállítmányozását értelemszerűen komoly szabályozási rendszer veszi körül, hiszen a nem megfelelően tárolt vagy szállított termékek komoly betegségeket okozhatnak, és persze hamarabb meg is romlanak. Így számunkra egyértelmű volt, hogy egy hűtős furgonra lesz szükség, mert a legtöbb termékünk nem a tartós élelmiszer kategóriába esik, így hűtött, száraz helyen lehet őket tartani és persze szállítani is ilyen körülmények között lehet őket. Egy hűtős furgon tisztán tartása ráadásul roppant egyszerű, a termékeink pedig ideális esetben nem csinálnak nagyobb felfordulást a járműben. A bérlés is nagyon előnyös mód számunkra, hiszen tulajdonképpen csak heti háromszor kell használatba venni azt, így a fennmaradt időben mások használhatják, és a fuvarosunk számára is csak heti három munkanapot jelent ez a megoldás.

hutos-furgon-pic2

Mi lesz a hűtős furgon bérlése után?

Természetesen, hogyha már beindult az üzlet, és folyamatosan terjeszkedünk, akkor egy szállító céggel fogjuk megoldani a logisztikai feladatokat. Ehhez már a nagyobb élelmiszerláncokat is fel fogjuk keresni, és reményeink szerint az ország egész területére képesek leszünk így minél hamarabb eljutni, hogy minél több ember egészségét segíthessük. Ez azonban még csak a jövő zenéje, és az ötéves tervben találhatunk csak ilyeneket. Azonban addig remek átmeneti megoldást kínál gyakorlatilag mindenki számára a hűtős furgon kölcsönzése, ami egyszerre praktikus, költséghatékony és kényelmes is. Számunkra nem is létezett volna eleinte más megoldás, hiszen az anyagi keretünk nem fedezte volna sem a szerződéses szállítást, sem pedig a saját hűtős furgon megvásárlását. Így ráadásul még az adózás során is kedvezményekhez juthatunk, ami szintén csak praktikus megoldásként szolgál számunkra. Úgyhogy, én minden vállalkozónak csak ajánlani tudom ezt a lehetőséget az első néhány évben, sőt, akár tovább is, hogyha nem a szállítmányozás a fő tevékenysége a cégnek, és így csak heti néhány alkalommal van szükség a hűtős furgonra, nem pedig állandó jelleggel, akár több járműre is.