Székesfehérvár munkásszállások, avagy milyen eshetőségek adódnak egy munkásszállóban?

szekesfehervar-munkasszállasok-pic1

Székesfehérvár munkásszállások, avagy miért válasszuk ezt az alternatívát?

Alapvetően úgy gondolom, hogy a munkásszállók abszolút jó alternatívák arra az esetre, ha mondjuk, esetlegesen hirtelen kellene szállás egy adott munkaügyben vagy olyan helyzet adódna, mikor is szükségünk lenne egy adott napra valami olcsóbb szállásra. Számomra a munkásszállók egyértelműen abba a kategóriába tartoznak, amik abszolút jól tudnak jönni ilyen esetekben. Pár napja is adódott egy olyan jellegű feladatom, hogy Székesfehérvárra kellett leutaznom szinte azonnali munkaügyben és bizony nagyon nagy segítséget jelentett számomra, hogy igénybe tudtam venni a Székesfehérvár munkásszállások lehetőségét, mivel egyrészt valóban munkaügyben utaztam, másrészt egészen valószínű, hogy komoly összegekbe került volna nekem, ha nem a munkásszálló lehetőségét próbálom meg, hanem valami egyéb alternatívát választok. Számomra a munkásszállók mindig is adtak egy úgynevezett biztosnak tűnő pontot, hogy ha munkaügyben kellett utaznom, mindig ezt a lehetőséget választottam, hiszen ezzel tudtam a leginkább olcsóbban elhelyezkedni arra az egy – két napra, amikor szükségem volt a szállásra. Arról nem is beszélve, hogy emellett rendkívül nagy segítséget nyújtott nem az, hogy az adott munkásszállók – ahogy a Székesfehérvár munkásszállások is – nagy általánosságban valamiféle szerződésben álltak az adott munkahelyemmel, vagy az éppen helyben zajló projekttel így tulajdonképpen filétekért vagy nagyon-nagyon sok esetben akár ingyen is tudtam elhelyezkedni szállás tekintetében.

szekesfehervar-munkasszállasok-pic2

Ez számomra egyébként nagyon sok esetben elképesztően sokat segített, hiszen gondoljunk abba bele, hogy általánosságban az olyan projektek illetve munkák, amik utazással járnak, igencsak megterhelőek tudnak lenni, mivel az ide- oda utazás a röghöz kötetlenség elképesztően megterhelő hosszútávon.

Pro és kontra érvek: Székesfehérvár munkásszállások tekintetében

Őszintén szólva nem egy esetben gondolkoztam el azon, hogy bizony lehetséges, hogy munkát kellene váltanom, mivel oly annyira megvisel az, hogy folyamatos jellegű utazásból áll az életem. Személy szerint ez számomra oly annyira sok és megterhelő tud lenni, hogy inkább azon gondolkoztam, hogy szakmát váltok, és nem fogom tovább csinálni a jelenlegi munkámat, bármennyire is jól keresek a jelen helyzetben belőle. Természetesen ez sokszor csak hirtelen felindulás és elkeseredettség, mely ilyen esetekben beszél belőlem. Illetve félelem attól, hogy ha majd egyszer családom lesz vajon akkor a férjem vagy a gyerekeim, hogyan fogják azt viselni, hogy az építkezés vezetői munkám ilyen szinten igényli azt, hogy össze – vissza utazzak, a városban illetve az egész életem jóformán abból álljon, hogy az egyik városból a másikba utazzak. Az elmúlt hónapban is megfordultam már Győrben, Kaposváron, Pécsett, Debrecenbe és Esztergomban is és jelenleg éppen a Székesfehérvár munkásszállások egyikében tartózkodom. Elképesztő és olykor igencsak megviselő ez a szintű folyamatos pörgés, de mégis be kell, hogy valljam, hogy valahol én ezt elképesztően élvezem. Természetesen nem utolsó szempont az sem, hogy a fizetés páratlanul magas az adott szakmában tekintve azt, hogy ha utazunk az országban, akkor még magasabb és magasabb kafetériákat kapunk a cégektől. Én személy szerint úgy vagyok vele, hogy jelen esetben bármennyire is ki vagyok borulva, hosszútávon úgy gondolom, abszolút megéri az adott munkát végezni kiváltképpen abban az esetben, ha képesek vagyunk kissé rugalmasak is lenni és olykor nem probléma, ha a Székesfehérvár munkásszállások eshetőségét kell igénybe vennünk.

szekesfehervar-munkasszállasok-pic3

Székesfehérvár munkásszállások, avagy mire kell számítanunk egy munkásszálló esetében?

Egyértelműen fontosnak tartom leszögezni, hogy munkásszállóba megyünk, ne azt várjuk, hogy egy 5 csillagos hotel igény szintje fog nekünk járni. A munkásszállók általában viszonylag kevés bútorral, abszolút minimalista berendezéssel bíró hostelek, melyek az alap igényét maximálisan fedezik, ám ennél többre nem érdemes tőle számítani. Ellenben úgy gondolom, hogy ár – érték arányban abszolút megfelelnek annak, amit kínálnak és maximálisan kiváló eshetőség tud lenni arra az esetre, ha szükségünk lenne gyorsan szállásra és nem akarunk rengeteg pénzt elverni arra, hogy megszállunk valahol pár napra. Arról nem is beszélve, hogy bizony a legtöbb esetben ezek a munkásszállók együttműködésben vannak munkahelyekkel így abszolút lehetséges, hogy akár teljesen bérmentve is igénybe vehetjük az adott szállás lehetőséget.

Én személy szerint nagyon ajánlom az adott lehetőséget és mindenkit biztatok arra, hogy vállalja be a munkásszálló eshetőségét, amennyiben igénye van rá.