Tapasztalataim: szóróanyag rendelése a Fuvar-oda oldalától

Fuvar-oda2_3

Mit kell tudni az eredményes rendeléshez és miért éppen a Fuvar-oda

A Fuvar-oda oldala már évek óta megbízható rendelési lehetőséget nyújt, amit az ismerőseim nem győztek dicsérni. Nekem azonban beletelt egy kis időbe, mire teljesen meggyőztek, és építkezni sem nagyon terveztem szinte évekig, így mire végre lehetőségem volt egy kis felújításra, újból előkerült a téma. A Fuvar-oda oldala nem nyújtott csalódást, ennyit elárulhatok. De előbb nézzük meg a részleteket, hiszen anélkül nem lenne igazán hatékony a véleményem, és az olvasóknak is nehezebb lenne a döntés a továbbiakra nézve.

Fuvar-oda2_2

A Fuvar-oda első szállítása

A Fuvar-oda az egyik tőlünk nem messze elhelyezkedő cég, így sok ismerős vette igénybe korábban a szolgáltatásukat. A legtöbb szóródóanyag-szállító céggel kapcsolatban egyébként nem nagyon hallok jókat, sok rémtörténet kering a körökben magas árakról és elnézett mennyiségekről a szállítás során. Így én is nagyon óvatos voltam, a cikk olvasóihoz hasonlóan az interneten kerestem segítséget, ahol szintén nagyon jókat írtak a Fuvar-oda cégről. Így hát felmentem a honlapjukra, ahol számos információt találtam a részletekről. Persze eleinte kicsit elszomorodtam, amikor megláttam, hogy pontos árakat nem írnak ki az egyes rendelhető anyagok mellé, azonban rá kellett jönnöm, hogy ennek van értelme, hiszen aki kevesebbet rendel, annak is ki kell szállítaniuk az anyagot, meg annak is, aki rengeteget, így a nyereségük egy-egy vásárlón igencsak eltérő lenne. És hát vannak, akik az építkezés minden fontos hozzávalóját itt szerzik be, számukra egy kedvezőbb ajánlatot tud esetleg biztosítani a cég.

Amit viszont nagyon jónak találtam, az a részletezése az egyes anyagok fajtájának, osztályozásának. Így például a földeknél külön választhat az ember trágyázott földből, termőföldből és töltőföldből – ezek persze csak azok, amik első olvasásra megragadtak bennem. Nekem nem volt konkrétan szükségem földre, csak időben felmerült, hogy esetleg a talaj egyenesítése miatt a töltőföld jó ötlet lenne, aztán arra jutottunk, annyira nem egyenetlen a talaj, hogy ebből kifejezett probléma legyen. Azonban a beton helyett így a murvát választottuk mint kocsifeljáró felszíne, és nem kellett csalódnunk. A murva remek kis kőféle, kényelmes rajta járni egy idő után, nincs vele sok munka. Nem nőttek rajta növények, nem kell kifejezetten gondozni, és szinte magától találja meg a helyét, hogyan legyen sík területté.

Visszatérve a Fuvar-oda oldalához, mivel láttam, hogy ilyen alaposan fel vannak sorolva a dolgok, és sok pozitív véleményt hallottam már róluk, hát belevágtam a dologba, és kisebb fejszámolás utána az anyagok tekintetében, kértem egy ajánlatot. Ezt megtettem még két másik céggel is a biztonság kedvéért, hogyha egyszer már volt egy kész ajánlatkérő szövegem.

Végül a Fuvar-oda váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és adta a számomra legkedvezőbb ajánlatot. Maga az anyagár is egészen jó vételnek tűnt náluk, azonban a szállítás dobta meg igazán a dolgot. Mivel viszonylag közel helyezkedünk el egymáshoz, ezért ezt kedvezményesen tudták nekem biztosítani, ami miatt az ár is a többi cég alá került. A pontos információknak itt lehet utána nézni: https://www.fuvar-oda.hu/.

Fuvar-oda2_1

A Fuvar-oda segítsége az egész építkezés alatt

Habár kezdő hobbi-építész vagyok, sokat segítettek nekem az oldalnál az első szállítás során. Nem gondoltam volna ekkor még, hogy sokkal jobban ki kell logikázni az anyagrendelést, különben az ember rendelhet mindenből újabb és újabb anyagot, ráadásul sok dologra nem is gondol csak úgy magától, hogy kelleni fog. Mivel azonban kaptam ezzel kapcsolatban egy kis segítséget, a következő rendelésem már a végleges volt. Ekkor már mindent részletesen elterveztem és pontról pontra kiszámoltam. Kaptam azt a tippet is, hogy jó döntés egy kicsit többet rendelni a legtöbb anyagból, főleg a sóderból, mivel egy kicsi hiány is újabb rendelést eredményez, míg a kicsit több anyag mindig felhasználható, ha rögtön nem is, de a későbbiekre nézve.

Mit rendeltem pontosan végül a Fuvar-oda oldalától?

Többfajta anyagra volt szükségem, mert nem szerettem volna, hogy az egész udvar egy teljes betondzsungelből álljon. Inkább a természetes kőzeteket vetettem be több helyen is. Ahogy már írtam, használtam murvát a kocsifeljáróhoz, a járdához pedig bazaltot, ami közé lapos járóköveket helyeztem, így egy kicsit ázsiai stílusú utat kaptam. Rendeltem egy kis kavicsot is a biztonság kedvéért, mert az interneten olvastam, hogy sok haszna van, de a hatásosságáról csak később tudok írni, nem rögtön a befejezés után. És persze a sóder sem maradhatott el, egy részen teljesen le kellett betonoznunk az udvart, a gerendákat a szaletlihez is inkább betonrögzítéssel oldottuk meg. Összességében, számomra nem merült fel gond a rendelés során, a cégnél dolgozók nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, nem jelentett problémát számukra, hogy egy szinte laikussal kell megvitatniuk az építkezés csínját-bínját. Ennek köszönhetően, és persze némi profi építőmunkások bevonásának hála a kertem tökéletes lett.