Napszemüveg, avagy milyen egy igazán speciálisan minőségi napszemüveg?

napszemuveg-pic1

Napszemüveg, avagy a minőségi szemüvegekről általában

 Tulajdonképpen magam sem hiszem el, de már csak fél hónapot kell várnunk és itt van a mindenki által elképesztően várt nyár. Annak ellenére, hogy az időjárás folytán, jóformán azt sem hisszük el, hogy egyáltalán tavasz van, hiszen tavaszhoz képest igencsak hideg időjárásunk van, mégis már-már néha egy – egy napra megcsap minket az igazán jó idő és a közelgő nyár szele és ezzel egyetemben a remény is, hogy nemsokára itt van az áhított meleg és a folyamatos j idő. Úgy gondolom a jó időnek és a nyárnak elengedhetetlen kelléke a napszemüveg, mely a mindennapok során a legjobb barátunkká válik a naptejjel egyetemben egész nyár folyamán. Nem győzöm elégé hangsúlyozni, hogy mennyire, de mennyire fontos egy jó napvédő krém vagy spray és egy minőségi, ténylegesen UV szűrős napszemüveg vásárlása a nyári napokra. Ugyanis míg a naptejjel a bőrünk szépségét őrizzük meg a káros napsugaraktól, addig a minőségi UV szűrős napszemüveggel pedig a szemünk világát óvjuk meg a káros naptól. Be kell, valljam sokszor én is bele estem abba a hibába, hogy megvettem a fast fashion boltokban árult napszemüvegeket, melyekről tulajdonképpen az égvilágon senki sem tudja bebizonyítani, hogy valójában tényleg rendelkezik UV védelemmel vagy sem.

napszemuveg-pic2

Mégis rendszeresen beruháztam ilyen jellegű szemüvegekre, pedig valljuk be ez a legrosszabb döntés, amit tehetünk, hiszen amennyiben napszemüveget hordunk, amely nem rendelkezik UV védelemmel, akkor becsapjuk még a saját szemünket is, hiszen a sötétített lencse mögött kitágul a pupillánk és magasabb szinten engedi be a káros napsugarakat, mint ahogyan azt egyéb esetben tenné. Ez abszolút nem kedvező megoldás és még jobban gyengíti a látásunkat, mintha abszolút nem is hordanánk napszemüveget. Természetesen abszolút jogosan merül fel bennünk a kérdés, hogy akkor mégis milyen jellegű napszemüveget lenne érdemes hosszútávon választanunk. Az alábbiakban erre a kérdéskörre keresem a helyes megoldást.

Hol kapható jó napszemüveg? Avagy a minőségi napszemüvegek nyomában

Úgy gondolom, a megfelelő szemüveg kiválasztása egy felettébb nehéz feladat tud lenni abban az esetben, ha nem tudjuk, hogy pontosan milyen igényekkel rendelkezünk. Érdemes már előre utánanézni, hogy számunkra mi szimpatikus, majd konkrét igényekkel meglátogatni egy optikát. Akit bővebben érdekelne, a napszemüveg kínálat az mindenképpen látogasson el a https://eoptika.hu/kategoriak/napszemuveg-akcio.html?stock_status=2300 weboldalára és válogasson kedvére a napszemüvegek közül.

napszemuveg-pic3

Mi teszi a jó napszemüveget?

Mint már a fentiekben is említettem én személy szerint abszolút nem ajánlom, hogy fast fashion boltokban válassza ki bárki a napszemüvegeit, ugyanis ez nem feltétlen garancia arra, hogy majd egészen biztosan megfelelő napszemüveget fog kézhez kapni. Természetesen fent áll annak is a lehetősége, hogy a megvett napszemüveget bevigye egy hozzá közel eső optikában, ahol bemérje azt, hogy a meglévő napszemüvege rendelkezik-e a megfelelő védettséggel, illetve amennyiben nem egészen biztosan segítőkészen segítenek abban, hogy milyen jellegű napszemüveget érdemes választani. Természetesen az első és legeslegfontosabb szempont a bemért és egyben magas UV védelem, ugyanis az UV sugárzás elképesztően káros, mind a szemünkre, mind a bőrünkre nézve, így mindenképpen célszerű az ilyen jellegű rendkívül káros sugárzások ellen felvenni a harcot. A másik szintén nagyon fontos szempont, hogy megfelelő látáskomfortot biztosítson a viselőjének az adott napszemüveg. Ezalatt értem azt, hogy valósággal letompítja a fényt és még a legkomolyabb napsütésben is abszolút képesek vagyunk látni minden zavaró tényező nélkül. Végül szintén nagyon fontos szempontnak tartom, hogy a napszemüvegünknek a lencséje olyan kontrasztos képet és összhatást nyújtson számunkra, mely mögül tulajdonképpen, ha fogalmazhatok így öröm kitekintetni. Csak, hogy saját példával éljek, volt egy olyan gyönyörű napszemüvegem, melynek a lencséje nagyon érdekes, ilyen kissé rózsaszínes fényt adott az egész világnak. Így ahányszor felvettem sokkalta szebbnek és vonzóbbnak láttam a világot, mint amilyen az egyébként volt, így számos alkalommal fordult elő, hogy le se akartam venni a napszemüveget, hanem egész nap abban akartam lenni, hiszen már csak önmagában annak a viselete boldogságot okozott. Így érdemesnek tartom oda figyelni arra is, hogy milyen jellegű hangulatunk van akkor, mikor az adott lencsébe belenézünk, és azon keresztül szemléljük a világot, Egy biztos, számomra ez elképesztően sokat jelent.