Miért válasszuk nyáron a fotóstúdiót?

fotóstúdió2_3

A fotóstúdió télen, nyáron, mindig jó

A fotóstúdió sokak számára jelent nagy segítséget, hogyha fotózásról van szó. Azonban milyen évszakok azok, amelyek az embereket mondhatni bekergetik a szabadról, hogy inkább négy fal között készítsenek képeket? Nos, mindegyik évszaknak megvan a maga előnye a képek készítése szempontjából, és persze a maguk hátránya is. Nézzük is meg ezeket, különösen a nyarat, hiszen jelenleg éppen abba sétálunk, bár az idei év kicsit hűvösebb a megszokottnál.

Az egyes évszakok előnyei és hátrányai a fotóstúdiók szempontjából

Kezdjük is rögtön a nyárral, hiszen éppen itt tartunk. A nyárra a nagy hőség jellemző, a hosszú nappalok és rövid éjszakák. Előfordulhat csapadék, heves zivatarok, a szél sem csendes ilyenkor. Mindennek megvan a maga előnye, hosszasan lehet kint dolgozni a szabadban, és a virágzó természetben gyönyörűbbnél gyönyörűbb képeket lehet készíteni némi energia- és időbefektetés árán. Ilyenkor nem kell a hidegtől sem tartanunk többnyire. Mégis több a hátránya a kinti képeknek, mint az előnye. Persze megéri a szabadban is készíteni néhány képet, hiszen a természet csodálatos, azonban ha az embernek sok munkája halmozódott fel és inkább a gyorsaságra fektetné a hangsúly (és a minőségből sem akar alább adni), akkor a fotóstúdió jobb megoldás lehet. Egy fotóstúdióban állandó hőmérséklet van, légkondicionáló, amely a kinti hőségben is kellemesen hűvös időt biztosít az ember számára. Habár kint csodás képek készülhetnek természetes fénnyel, az árnyékok és a Nap, ha nem megfelelő szögben állnak, mindent elronthatnak, és sokszor órákat is várhat az ember egy jó kép elkészítéséhez. Tehát ilyenkor is érdemes inkább a fotóstúdiót választani. Arról nem is beszélve, hogy sokszor éppen nyáron van szükség a legtöbb fotóra, ilyenkor virágzik a divatipar, számos reklám megváltozik, mintha az egész vizuális világ ünnepelné a jó időt. Azonban ez több munkával is jár, így nem várhatunk a tökéletes hőmérsékletre, a Nap állására, arra, hogy a járókelők nem zavarnak majd meg minket, hanem a saját kezünkbe kell venni az ügyet, és sokszor inkább egy beltéri megoldást választani, ahol tökéletes a fény beállítása, és egy jó zöld háttérrel akár a szabadba is helyezhetjük a jeleneteket úgy, hogy közben mégsem kell odakint tartózkodnunk.

fotóstúdió2_1

A téli helyzet ennek éppen az ellenkezője. Rövid nappalai miatt nehéz lehet a munkát időben elvégezni, a fényviszonyok még nappal is rosszak lehetnek. A nyári meleggel ellentétben ilyenkor a hideg nehezítheti meg a munkánkat. A legtöbb képet nem téli kabátban szeretnénk elkészíteni, ezért a modelleknek is nehéz dolga lehet. Nehéz ráadásul megfelelő téli helyszínt találni, ha havas tájra vágyik az ember, teljesen tiszta havat nehezen találhatunk csak. A hószemcsék ráadásul visszaverhetik a fényt, így szintén nehéz a beállási lehetőség. Értelemszerűen tehát, a hideg és a nehéz munkakörülmények ellen a fotóstúdióba menekül az ember.

Az átmeneti évszakok, a tavasz és az ősz pedig kiszámíthatatlanságuk miatt nehezen megoldhatók a szabadban. A fotóstúdió azonos körülményeivel szemben, itt az ember sosem tudhatja, mire számítson: esőre, hóra, melegre, szélre? A Napot kitakarják a felhők egyik másodpercről a másikra, ráadásul ha egy nap megfelelő időre ébredünk, nem rakhatjuk össze csak úgy a stábot, hanem előre megbeszélt időpontot kell találnunk, akkor pedig bármikor keresztbe teher nekünk az időjárás.

A fotóstúdió előnyei tehát

A fotóstúdió előnyei közé tartozik tehát az állandósága. Egy adott helyszín, egy adott kinézet, mindig kényelmes és kellemes hőmérséklet, felszerelések elérhetők, a megfelelő világítási adottságokat mi magunk teremjük meg. Mindig kéznél van egy kis kávé, nem kell messzire utaznunk, így nincs ok a korai kelésre. Ide egyszerűen csak foglalunk egy időpontot, ami akár az éjszaka közepe is lehet, és máris megvannak a külső feltételek a tökéletes fotósorozat elkészítéséhez. Érdemes tehát ezt a szolgáltatást igénybe venni. És hogy hol? Én az alábbi helyszínt, a G3 stúdiót tudom ajánlani: https://www.g3studio.hu/.

fotóstúdió2_2

Mit kínál még a fotóstúdió?

A fotóstúdiók továbbá internettel felszereltek, senki nem marad a világháló nélkül. A csapat összeülhet egy asztalnál kényelmesen megbeszélni a munkát, kellemes szüneteket tölthetünk el. Sokak szerint a fotóstúdió unalmas lehet, de ez igazán csak a díszleten, a saját kreativitásunkon múlik, hogy mit is tudunk kihozni a feltételekből. Én tehát nagy pártolója vagyok a stúdióban történő munkának. Persze a szabadban csodás fotókat készíteni, de még annál is több fejfájást jelent minden profi vagy kevésbé profi számára. Tehát ha más nem, egy B tervnek mindig legyen ott a zsebünkben egy stúdió telefonszáma, hogyha a kinti világ vagy a kevésbé profi környezetet nem találnánk megfelelőnek. A fotóstúdióban minden fontos kelléket, öltözőt, parkolási lehetőséget, díszletet és még sorolhatnám, hány esszenciális dolgot meg tudunk találni, és mindez csupán néhány ezer forintunkba kerül. Saját stúdiót felállítani rengeteg pénzt jelentene, míg a szabadban való fotózásba fektetett idő nem teszi nyereségessé a munkát, így egy remek köztes megoldásról van itt szó, ami egyben a stáb minden tagjának kényelmes is lesz majd.