Első törölközőszárító radiátorunk

törölközőszárító radiátor1_3

Még júniusi hajnalokban is megy a törölközőszárító radiátor

Sokak számára nem új dolog a törölközőszárító radiátor, nekem azonban most volt hozzá először szerencsém. Bevallom, nem sokat keresgéltem megoldást korábban a hideg reggelekre, elfogadtam a tényt, hogy minden hajnali órában megfagyok a fürdés előtt, majd a fürdés után is. Azonban amióta gyerekeim vannak, sokkal jobban kell vigyáznom magamra is, elvégre egy megfázás feljogosít a munkahely kihagyására, de a gyerekekből nincs szabadnak. Úgyhogy, gondoskodó anyukaként rájuk és saját magamra is többet kell gondolnom, ami az élet minden területére kiterjed. Most végre eljutottunk a fűtésig, és ezen keresztül a törölközőszárító radiátorhoz is.

Mi alapján vásároltam meg a törölközőszárító radiátort?

Ez egy fontos kérdés. Először is, végig gondoltam, milyen módszer lenne egyszerre kényelmes és gazdaságos is. Két gyerekkel nem vagyunk túlságosan eleresztve anyagilag, és a fűtés sokszor kidobott pénznek tűnik. Főleg a reggeli órákban, amikor a férjem és én munkába indulunk, a gyerekek pedig óvodába és bölcsödébe mennek. Ez azt jelenti, hogy felfűtjük a lakást a kényelmes készüléshez, aztán a kellemes meleget utána senki nem érzékeli. Ráadásul legalább fél órára van szükség ahhoz, hogy megfelelő legyen a hőmérséklet a lakásban, így valakinek korábban kell kelnie, amire persze egyikünk sem szívesen vállalkozik. A másik lehetőség pedig egyszerűen a hidegben készülés, amit mostanában a gyerekek miatt nem szeretnénk. A gyerekek is korán indulnak az óvodába, hiszen mi is korán kezdünk dolgozni, és időben oda kell érnünk a munkahelyre, ami viszont közel hajnali ébredést jelent. Alapvetően ezzel nincs is probléma, csak a hőmérséklet ilyenkor szinte a legalacsonyabb, így könnyen megfázhatunk.

törölközőszárító radiátor1_2

A törölközőszárító radiátorral egy vloggernél találkoztam, aki szívesen rendezi át a lakását, és szinte minden évben lakásról lakásra kell költöznie. Ő is először próbálta ki ezt a terméket, és nagyon meg volt vele elégedve. Az ő tanácsait sokszor megfogadom, mert remek megoldásokkal szokott előállni akár a legapróbb dolgokat illetően is, így bátran támaszkodtam rá ebben az esetben. A törölközőszárító radiátor nálunk is elérhető több változatban, a legnagyobb választékot az alábbi oldalon találtam némi keresgélés után: https://www.ventil.hu/torolkozoszarito-radiator.

Én is innen rendeltem meg a saját termékem. A rendelés előtt azonban még pontosan megterveztem, hogy mit is szeretnék pontosan. Először is, az ember választhat álló és fekvő kialakítású termékből, és a nagyságát is maga határozza meg. A törölközőszárító radiátor tulajdonképpen a fürdőszoba befűtésére alkalmas, enyhébb időjárás esetén önmagában, míg télen a radiátor mellett is jól jöhet. Emellett persze lehet rajta tárolni ruhákat, ideális kéztörlőket és zuhanyzás utáni egyéni törölközők szárításához és tárolásához egyaránt megfelelő ezt a termék. Ahhoz azonban, hogy megfelelő darabot válasszon az ember, figyelembe kell venni a fürdőszoba méretét és össze kell hasonlítani azt a törölközőszárító radiátor termékleírásában talált adatokkal. Tehát jó, ha előre tudjuk, képes-e az adott termék egy meleg fürdőszobát varázsolni számunkra a reggeli hideg órákban vagy sem.

A törölközőszárító radiátor tényezői

Két paraméter alapján tudunk tehát választani. Az egyik a fürdőszoba nagysága, hogy megfelelő hőmérsékletre fel tudja fűteni a termék a helyet, a másik pedig a méret, hiszen ez egy olyan helyiség, ami sokunknál nem képezi nagyobb részét a lakásnak. A fürdőszoba egyébként is általában zsúfolt helyiség, itt mosunk, fürdünk, sminkelünk, készülünk, sokan tartjuk ebben a helyiségben a fehérneműket is, illetve a bojler is nagyobb helyet foglal el. Ahhoz tehát, hogy egy törölközőszárító radiátor jó vásárlásnak bizonyuljon, pontosabb számításokra lesz szükségünk.

törölközőszárító radiátor1_1

A törölközőszárító radiátor beszerelése és használata

A mi házunkban adott volt a hely, és viszonylag kicsi helyiségről volt szó, így a választást könnyen megoldottuk. Ami azonban a beszerelést illeti, már nem volt ilyen egyszerű a helyzet, habár magát a terméket könnyedén be lehet szerelni a lakásba, mi inkább egy ismerős szakembert kértünk meg, mert féltettük a csempe épségét a mi ügyetlen kezeinktől. Ezt az apró költséget leszámítva azonban, nagyon megérte ez a termék. Persze, akik egy kicsit is ügyesebbek a szerelésben, mint mi, azoknak valószínűleg nem lesz ilyen jellegű segítségre szüksége a beszerelés során.

A törölközőszárító radiátor emellett remeknek bizonyult, még júniusban is használjuk a hűvösebb reggeleken. A gyerekek többé nem hisztiznek annyit, ha fel kell kelniük az ágyból, mert nem fognak fázni a készülődés közben, ami nagyban megkönnyítette az életünket. És persze mi, felnőttek sem bánjuk, hogy nem kell a hidegben végeznünk a reggeli rutint. Összességében elmondhatom, hogy nagyon meg vagyok elégedve az eredménnyel. Azt, hogy pontosan mennyit tudtunk így a számlákon spórolni, azt még csak néhány hónap múlva fogom meglátni, de persze ez csak egy a számos spórolási ötlet közül, amiket az ember a meleg benntartására alkalmaz, viszont az biztos, hogy egyben a legjobb is.